torsdag 24 februari 2011

"budorden"

Alla människor lever efter sina egna "budord"... En samling överenskommelser som man tror ska hjälpa en från att begå misstag som för tillfället känns väldigt viktiga att undvika. Eller för att hitta lyckan.Vi behöver dessa budord för att strukturera upp livet och göra det mer hanterbart... Jag kom igår kväll, när jag la huvudet på kudden, att tänka på mina och en väns "budord" som vi valde att leva efter när vi va 15 år... Jag hade inte tänkt på dem på många år men nu dök de upp. Jag tror att de till antalet var sju men nu kvar i minnet finns bara två...
"Bli inte gravid." och "Ät inte gul snö." Det första har jag ju totalt misslyckats med men det andra... Hur tänkte vi där??! Var risken för detta överhängande.. Om du läser detta kära vän. Skänk mig ro i sinnet och säg! Vilka va de fem andra? Jag vet att de finns där i din bok. Och hur tänkte vi? ;)
 Jag kan säga att budorden har förändrats en del under tiden. Inte längre skrivs de ner i en dagbok med lås. inte har de heller ett nummer som visar relevansen. Men något jag får påminna mig om nästan varje dag för att inte glömma är att "man inte kan lösa känslomässiga problem med intellektuella lösningar". Det behöver jag minnas för att inte grubbla ihjäl mig. Jag har nämligen en benägenhet att göra det.. Känslomässiga problem kan man inte tänka ut en lösning för.. De löser sig av sig själv... Frustrerande men sant. Och jobbigt för den som gärna vill kontrollera allt... Men, acceptera och släpp ;)
Nu mystorsdag...
Sofia
 

1 kommentar:

  1. "man kan inte lösa känslomässiga problem med intellektuella lösningar". Så sant min vän, så jävla sant! Pössen

    SvaraRadera