fredag 17 juni 2011

Pappa...



När jag var liten tyckte jag att du va den roligaste pappan av alla. Du va han som alltid sa dom roliga kommentarerna. Du var pappan som alltid ställde upp och skjutsade och pappan som gjorde dom godaste pannkakorna. Du va bäst i världen på att göra musik och ingen pappa va någonsin så cool på scen som du. Du va den som visste mest och berättade om intressanta saker och i mina ögon hade alla som tyckte annorlunda än dig fel. I min värld har ingen pappa någonsin älskat sin dotter med en så stark kärlek som den du hyser för mig. Ditt ansikte var det första jag såg när jag föddes och dina ögon var de första som mina mötte. Sedan dess har du stått som en solid vägg vid min sida. Du har varit den jag ringer när världen rasar. Du är den personen jag går till när jag behöver tröst eller få lätta mitt hjärta. Det är dig jag vill prata med när jag behöver styrka eller ett gott råd.

När jag var fjorton år och jag va på väg att hamna på fel väg va du pappan som sa till mig att "Så länge du är ärlig mot oss så kommer vi att ge dig möjligheten att visa att du kan ta ansvar. Men om du bryter vårt förtroende så kommer du inte ges den möjligheten. För ett förtroende tar lång tid att bygga upp men det kan raseras på ett ögonblick."

Tack vare våra samtal va det jag som sa till dig som fjortonåring att "Varför pappa skiljer inte du och mamma er? Ni är ju inte lyckliga."
Du och jag har alltid värnat om varandras lycka i livet och det är det som kärlek handlar om i grunden. Att alltid vilja att den andre ska ha det bra och att med glädje ge av sin egen bekvämlighet för den personens skull.

Det är du som har lärt mig att alltid fråga mig själv vad jag tycker känns rätt i hjärtat och att handla därefter. Du har fått mig att våga stå upp för det jag innerst inne känner är rätt, vilka konsekvenser det än får... Det är du som lärt mig se skillnaden mellan att handla utifrån kärlek eller utifrån rädsla och att alla känslor och alla handlingar härstammar från någon av dessa och att de två är varandras motpoler. Få människor kan se hur vissa av mina handlingar och val i livet faktiskt kommer av kärlek även om det kan verka tvärt om, men du kan.
Idag fyller du 60 år och jag vill att du ska veta hur otroligt mycket du betyder för mig. Du är och kommer alltid vara min idol . Vad du än gör i livet...

Min pappa är bäst :)

Pappa och Freja -08

1 kommentar: